Van bouwplannen tot digitale transformatie: De architect leidt de weg

Stel je voor dat je voor een enorme taak staat: het bouwen van je droomhuis, of misschien het renoveren van je bestaande woning om deze nog beter te maken. Je weet dat dit een complex project is, en je hebt de expertise van een architect nodig om je visie tot leven te brengen. Dit is waar de reis begint, net zoals bij Younify, waar we je helpen bij je digitale transformatie. Laten we de vergelijking met het bouwen of renoveren van een huis verkennen om te begrijpen hoe Younify je kan begeleiden in elke stap van het proces.

De Verkenning - Het gesprek met de architect

Stel je voor dat je voor de allereerste keer bij een architect binnenstapt. Hij begint met een eenvoudige, maar cruciale vraag: “Wat wil je?” De architect wil niet alleen weten hoeveel slaapkamers je wilt of welke stijl je in gedachten hebt; hij wil begrijpen hoe je je huis wilt ervaren, welke specifieke kenmerken belangrijk voor je zijn en wat je budget is. Dit gesprek markeert het begin van wat Younify ‘De Verkenning’ noemt.

Vergelijkbare stappen bij Younify - Zowel voor nieuwbouw als renovatie

Bij Younify begint onze reis ook met een verkennend gesprek. We willen de wensen en overtuigingen van onze klanten begrijpen, of dat nu betrekking heeft op het bouwen van iets nieuws of het verbeteren van het bestaande. We gaan verder dan dat. We willen ook de huidige staat van je bedrijf begrijpen, hoe je werkt, welke uitdagingen je tegenkomt en waar je mogelijkheden ziet voor verbetering. Waar maak jij het verschil met je concullega’s? Want dat willen we natuurlijk ook beschermen in je nieuwe “woning”. Dit is vergelijkbaar met het uittekenen van de plattegrond van je droomhuis en het beoordelen van de locatie waar je gaat bouwen..

Het Eindrapport - De bouw- of renovatieplannen voor je digitale reis

Na het gesprek met de architect ontvang je een eindrapport of bouw-/renovatieplan. Hierin vind je een samenvatting van je wensen, de voorgestelde aanpak en een budgetindicatie. Younify doet precies hetzelfde. Na de Verkenning-fase stellen we een pragmatisch eindrapport op waarin we de verschillende behoeften van je bedrijf vastleggen, evenals de bedrijfsspecifieke kenmerken die van invloed zijn op je digitale reis. Dit rapport is als de bouw- of renovatieplannen voor je digitale transformatie.

Het Vervolg - Nieuwbouw of renovatie

Vervolgens ga je, onder begeleiding van de architect, naar aannemers voor het metselwerk, dakwerkers, loodgieters, elektriciens, vloerders, enz. In deze fase ga je ook de budgetten opvragen. Dit is vergelijkbaar met wat Younify ‘De Invul-fase’ noemt, waar we op zoek gaan naar de juiste partners en applicaties die aansluiten bij je behoeften en budget, of dat nu betrekking heeft op het bouwen van iets nieuws of het verbeteren van het bestaande. Het is vergelijkbaar met het kiezen tussen laminaat of parket voor je vloer, of bepalen welk type keuken je wilt.

Het belang van datakwaliteit - De stabiliteitsingenieur of de kwaliteit van je renovatie

Net zoals je met een stabiliteitsingenieur praat over de stabiliteit van je huis, praten we met jou over de kwaliteit van je bedrijfsgegevens. De data vormt het fundament van je digitale transformatie, en we willen er zeker van zijn dat deze solide is. Dit is vergelijkbaar met het belang van de kwaliteit van de materialen en vakmanschap bij een renovatie.

Conclusie

Net als bij het bouwen of renoveren van een woning is het gesprek met een architect van cruciaal belang in jouw digitale transformatie. Deze Verkenning is waar je visie begint te vormen, waar je behoeften en wensen worden vastgelegd, en waar je digitale reis van start gaat. Of je nu bouwt of renoveert, Younify is er om je te begeleiden.

Lees het vervolg in: “Van Idee tot Realiteit – De Invul-fase” om meer te leren over de volgende stappen in digitale transformatie.

 

Heeft dit je nieuwsgierig gemaakt? Hoe ziet jouw digitale huis of renovatie eruit? Laat het ons weten en ontdek hoe Younify je kan begeleiden bij het realiseren van je digitale visie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email